Volledig scherm
VDL heeft de eerste zeven bussen van het type Citea Electric geleverd aan een vervoersbedrijf in Luxemburg. © VDL Bus & Coach

VDL levert eerste elektrische bussen voor Luxemburg

EINDHOVEN - VDL heeft zijn eerste zeven elektrische bussen geleverd in Luxemburg. De Citea's Electric voor vervoerder Voyages Emile Weber vormen de grootste elektrische vloot die momenteel in Luxemburg rijdt. 

Dagelijks gaan de bijna tien meter lange elektrische bussen een afstand van ongeveer 1400 kilometer afleggen in de gemeente Bettembourg. Ook Luxemburg wil het openbaar vervoer verduurzamen. Voyages Emile Weber is met bijna 1000 medewerkers een van de grootste bedrijven voor personenvervoer en toerisme in Luxemburg. Het bedrijf heeft een vloot van meer dan 450 voertuigen, waaronder ook taxi's, minibussen en touringcars.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cryptodromen in Eindhoven: de Florijncoin van ‘serieondernemer en visionair’ Toine Aarts
    PREMIUM
    Achtergrond

    Cryptodro­men in Eindhoven: de Florijn­coin van ‘serieon­der­ne­mer en visionair’ Toine Aarts

    Cryptomunten heten ze: digitale muntjes die het betaalverkeer van de toekomst zouden worden. Maar het vertrouwen in ‘hét alternatief voor de euro’ lijkt snel af te brokkelen. Investeerders weten soms niet waar hun harde euro’s zijn gebleven. Ook in Eindhoven werd een cryptomunt gelanceerd: de Florijncoin. Wat is er enkele maanden na de presentatie over van alle beloften?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven