Vechtpartij met twintig mensen bij station Eindhoven, man roept ‘kutwouten’ en wordt opgepakt

EINDHOVEN - Op het Stationsplein in Eindhoven is donderdagnacht een zware vechtpartij geweest. Daarbij waren zo’n twintig mensen betrokken. Eén van hen is opgepakt voor het uitschelden van agenten, meldt de politie.

Volledig scherm
Vechtpartij met twintig mensen bij station Eindhoven © Politie

Bij de politie kwam een melding binnen dat er bij het station een zware vechtpartij aan de gang zou zijn. Toen de agenten ter plekke kwamen, was er geen sprake meer van vechten. Er stonden wel nog diverse groepjes op het plein.

Volgens de politie bleef één groepje zich agressief gedragen. De mannen werden door de agenten weggestuurd. Een van hen gaf hier geen gehoor aan en bleef vervelend doen.

Hij werd in bedwang gehouden door een vriend, maar ondanks dat bleef hij de politie opzoeken. Hij gaf aan te doen waar hij zelf zin in had. Hierop waarschuwden de dienders de man diverse keren en verzochten hem te vertrekken.

Opnieuw luisterde de man niet. Hij bleef de confrontatie opzoeken. Toen hij de agenten uitschold voor ‘kutwouten’, werd hij opgepakt voor belediging. Hij werd naar het politiebureau gebracht en is in een cel gezet.

Hier begon hij ineens te rollen over de grond en riep hij dat hij een arts nodig had. Toen de hulpofficier hem duidelijk maakte dat hij niet uit de cel zou worden gehaald, werd hij ineens rustig en ging op het bankje in zijn cel zitten.

De verdachte is vrijdag verhoord en kreeg een boete van vierhonderd euro.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven