Volledig scherm
Ongeval in Eindhoven. © Bert Jansen

Veegwagen in botsing met scooter in Eindhoven: meisje gewond

EINDHOVEN - Bij een ongeval op de Antoon Coolenlaan in Eindhoven is woensdagmiddag een meisje gewond geraakt. 

Zij zat als passagier achterop een scooter die rond 14.25 uur in botsing kwam met een van de borstels van een veegwagentje. Het veegwagentje zou de stoep aan het vegen zijn geweest maar bij een draaimanoeuvre kwam een van de borstels boven het fietspad terecht. 

De bestuurder van de scooter kon de borstel niet meer ontwijken en de twee kwamen met de scooter ten val. Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven