Volledig scherm
© Lars Smook

Veel animo op Facebook voor weekendje rupsen knuffelen in Rijen

OISTERWIJK - Meligheid kent geen tijd. ,,We moeten die eikenprocessierupsen een beetje liefde geven. Hen omarmen. Misschien dat dat helpt.” 

Dat bedachten drie vrienden, onder wie Rick van Kollenburg uit Oisterwijk, toen ze onlangs onder het genot van een biertje  het wereldnieuws bespraken, waarbij uiteraard ook de rupsenplaag de revue passeerde. 

Al borrelend en babbelend ontstond het idee om een evenement op Facebook aan te maken: een lang weekend processierups knuffelen. Plaats van handeling: De Vijf Eiken, ergens tussen Tilburg en Breda. ,,Wat daarna gebeurde was bizar", vertelt Van Kollenburg. ,,In 24 uur hadden we al 5000 aanmeldingen. Daarna ontstond een sneeuwbaleffect. Inmiddels staat de teller op ruim 24.000 mensen. En het eind is nog lang niet in zicht: er staan nog zo'n 15.000 uitnodigingen open.” 

Prosecco Rups

De post op Facebook -in dezelfde categorie als het nóg populairdere EK stoeptegel koppen’- maakt het meligste in de mens los. ,,Elke vijf minuten komt er wel een grappige reactie of een foto bij", zegt Van Kollenburg. Zoals dat ene, vaak gedeelde plaatje van een fles Prosecco Rups.

Iedereen weet natuurlijk dat dit een evenement met een vette knipoog is, zegt Van Kollenburg. Toch kregen Rick, Erik en Giel ook twee reacties van mensen die de rupsenknuffel serieus namen:  ‘Wie doet zoiets nou? Dat jeukt toch alleen maar?’ 

  1. Honderden Eindhovense studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’
    PREMIUM

    Honderden Eindhoven­se studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’

    EINDHOVEN - Al meer dan twee dagen is het leven in de studentenwoningen van wooncorporatie Vestide in Eindhoven ‘moeilijk’. Door een kabelbreuk vrijdagmiddag - ‘ergens onbegrijpelijk ver weg’ - bij Culemborg ligt het internet er voor veel studenten al dagen uit. ,,We voelen ons machteloos, omdat de helpdesk constant valse beloftes doet”, zegt een student tegen deze site die met tachtig anderen aan de Boutenslaan woont.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven