Lichtspel tijdens avondfotografie op Hovenring.
Volledig scherm
Lichtspel tijdens avondfotografie op Hovenring. © Douwe Beckmann

Veel animo voor fotografiegroep Meerhoven

EINDHOVEN - De Facebookgroep MeerhovenPhotography bestaat pas twee weken, maar heeft al bijna 300 leden.

Als multimedia professional bij DAF is Douwe Beckmann bijna dagelijks bezig met fotografie. Maar ook buiten werktijd is het een hobby waar hij graag tijd in steekt.

Twee weken geleden heeft hij de Facebookgroep Meerhoven Photography aangemaakt en momenteel staat de teller al op 285 leden. ,,Het idee was om meer mensen in de buurt te leren kennen die geïnteresseerd zijn in fotografie en op die manier mijzelf een beetje uit te dagen om meer met mijn hobby te doen, als een soort stok achter de deur”, vertelt Beckmann

De animo bleek groter dan verwacht, met heel veel fotografen die het leuk vinden om kennis, foto’s en ervaringen te delen. Beckmann: ,,Er zijn professionele fotografen in de groep, maar ook mensen die gewoon met hun smartphone foto’s maken en het leuk vinden om meer te leren en te ontdekken.”

Vragenlijst

Veel leden van de groep hebben inmiddels een vragenlijst ingevuld over wat ze uit de groep willen halen. Daaruit blijkt dat het delen van foto’s, het vergroten van fotografiekennis en het samen foto’s maken mensen vooral aanspreekt. ,,Mensen lijken het vooral leuk te vinden om samen dingen te doen, dus de groep is een mooie plek om activiteiten in de buurt te organiseren”, zegt Beckmann.

De eerste real life bijeenkomst heeft inmiddels ook al plaatsgevonden: een avond-fotografiesessie op de Hovenring met een groep enthousiastelingen.

Beckmann:,,Een van de leden liet weten de Hovenring in het donker zo mooi te vinden, maar wilde daar liever niet in haar eentje gaan staan. We hebben er meteen een bijeenkomst van gemaakt en zijn er met een groepje heen gegaan om te experimenteren met avondfotografie en lightpainting.” De foto bij dit artikel is daar een van de resultaten van.

Iedereen is welkom in de groep, ongeacht waar men woont, maar het accent ligt wel op Meerhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven