Volledig scherm
© Jesper de Vaan

Veel animo voor 'opening' Regenboogtunnel in Eindhoven

EINDHOVEN - De regen was woensdag ver te zoeken in het tropische Eindhoven, toch was er wel degelijk een regenboog te zien in de stad. Iedereen kon 's middags mee schilderen aan de regenboogtunnel tijdens de spray-a-long in de Kruisstraattunnel.

De felgekleurde regenboog die de grauwe grijstinten in de Kruisstraattunnel verbergt, trekt meteen de aandacht. Eerste reacties variëren van 'supergaaf' tot 'spuuglelijk'. De regenboogtunnel staat symbool voor tolerantie en is een initiatief van gemeenteraadslid Tjerk Langman (LPF). De keuze viel op de Kruisstraattunnel, omdat dit de drukste Eindhovense tunnel is en omdat 17 mei De Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie is.

De buitenkant van de tunnel is al voorzien van een permanente regenboog. De binnenkant, die er een stuk expressiever uit komt te zien, wordt waarschijnlijk begin volgende week afgerond, vertellen graffitispuiters Vincent Huibers en zijn maatje Mr. June. Beiden werken normaliter voor Step In The Arena. De regenboog wordt voorzien van anti-graffiticoating. De vorige laag moesten de heren eerst afbikken. Doordat deze verfwerende laag al op de buitenkant zat, druppelde de regenboog in eerste instantie zo weer op de grond.

Het oorspronkelijke plan was om een regenboogzebrapad aan te leggen, maar dat idee sneuvelde nadat bleek dat het bij ongelukken niet dezelfde status heeft van beschermde oversteekplaats als een regulier zebrapad. Bianca van Kaathoven, voorzitster bij het COC, is blij met de keuze voor een tolerante tunnel. “Dit valt nog meer op dan een zebrapad en laat zien dat Eindhoven een stad is waar iedereen kan zijn wie hij of zij is.”

Volledig scherm
© Jesper de Vaan

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen