Burgemeester John Jorritsma met een deel van de nieuwe Nederlanders uit Eindhoven, tijdens de jaarlijkse naturalisatiebijeenkomst in IGLUU in de Lichttoren.
Volledig scherm
Burgemeester John Jorritsma met een deel van de nieuwe Nederlanders uit Eindhoven, tijdens de jaarlijkse naturalisatiebijeenkomst in IGLUU in de Lichttoren. © Gemeente Eindhoven

Veel Britten onder nieuwe Eindhovense Nederlanders

EINDHOVEN - 47 Britten zijn dit jaar in Eindhoven Nederlander geworden in het stormachtige Brexitjaar. Dat zijn er vier keer zo veel als in 2018. Het Verenigd Koninkrijk staat daarmee op de vijfde plaats met de bijdrage aan de nieuwe Eindhovenaren, na Syrië, India, Turkije en Iran. In totaal telde Eindhoven in 2019 745 nieuwe Nederlanders.

 1. PSV-trainer Schmidt heeft het helemaal gehad met Bas Nijhuis: ‘Hoef hem nooit van m'n leven meer te spreken’
  Video

  PS­V-trai­ner Schmidt heeft het helemaal gehad met Bas Nijhuis: ‘Hoef hem nooit van m'n leven meer te spreken’

  Roger Schmidt was zaterdagavond na Sparta-PSV blij dat zijn ploeg drie punten aan het 'sneeuwduel’ in Rotterdam overhield. ,,Een heel belangrijke en speciale wedstrijd”, zei de coach van PSV. ,,De omstandigheden maakten het moeilijk en ook het kunstgras, waar we niet aan gewend zijn. Het was een goede pot, waarbij Sparta en PSV allebei wilden voetballen en winnen. Zij scoorden knap, met een mooie goal. En als je dit veld ziet, kun je beter zelf als eerste scoren.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Coronavaccins die zó snel zijn geproduceerd, zijn die wel betrouwbaar?
  Play

  Coronavac­cins die zó snel zijn geprodu­ceerd, zijn die wel betrouw­baar?

 2. Aad de Mos over Schmidt vs Nijhuis: 'Trainer moet zich focussen op het spel van PSV'
  Play

  Aad de Mos over Schmidt vs Nijhuis: 'Trainer moet zich focussen op het spel van PSV'