Volledig scherm
Rolwolken op komst in Valkenswaard. Foto Peter van den Broek

Veel meldingen van schade door onweer in regio

EINDHOVEN - Bij de meldkamer van de politie zijn zaterdag volop meldingen binnengekomen van schade als gevolg van het onweer dat overtrok.

Het betreft alarmeringen in onder meer Eindhoven, Veldhoven, Best, Reusel en Hoogeloon. Er is sprake van omgewaaide (delen) van bomen en uitval van stroom.

Aan de Frederika van Pruisenweg in Eindhoven is een grote tak van een oude boom bovenop een auto gewaaid. De brandweer was wel snel ter plaatse, niemand raakte gewond.

Harde windstoten

Qua windsnelheden lag het centrum van het onweersfront rond 11.00 boven Eindhoven, aldus metingen op Topshelf Meteo. Daar kwamen windstoten voor van 87 kilometer per uur. Op de Woenselse Markt werden daardoor enkele marktkramen weggeblazen.

Volgens WeerOnline.nl is plaatselijk en in korte tijd in Zeeland en Noord-Brabant meer dan 25 millimeter regen gevallen.

Foto gemaakt van het onweer? Stuur hem in


[View the story "Noodweer in de regio" on Storify]

Volledig scherm
Kaart met windsnelheden.
Volledig scherm
Onweer boven Eindhoven. Foto Peter Dautzenberg
Volledig scherm
Aan de Frederika van Pruisenweg in Eindhoven viel een grote tak van een oude boom op een auto.
Volledig scherm
Son.
A Shelf cloud passes Eindhoven / Veldhoven, The Netherlands - Saturday 27th of July 2013 Volgens MeteoConsult zwaarste windstoot bij Eindhoven; 87 km/uur op de buienlijn met onweer. (http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weernieuws/ch/5dbe9e227e88a9b871b7bfc116063567/article/buienlijn.html)

In samenwerking met indebuurt Eindhoven