Volledig scherm
Flitspaal Zeelsterstraat © Rob Burg

Veel onbegrip over flitspaal op Ring in Eindhoven

EINDHOVEN - Cees van Bladel overweegt om de Rein Welschen Veiligheidsprijs, die hij in 2009 van de gemeente kreeg, terug te geven. Reden: de verwarrende situatie op de kruising Ring - Zeelsterstraat, waardoor de flitspaal op deze plek heel vaak flitst, gekoppeld aan de weigerachtige houding van de gemeente om daar eindelijk eens iets aan te doen.

Al anderhalf jaar lang probeert de Eindhovenaar de gemeente te overreden om de maximumsnelheid op het kleine stukje rondweg gelijk te trekken met de rest van de Ring: naar 70 dus. Op de rotonde en op de honderd meter naar de kruising met de Zeelsterstraat geldt 50 als limiet. De flitser in de berm is meedogenloos. Vorig jaar gingen 50.000 weggebruikers op de bon.

Lucratieve locaties
Voor het CJIB is dit een van 's lands meest lucratieve locaties. Slechts twee andere palen leverden nóg meer boetes op. Honderden weggebruikers dienden vorig jaar bij het Openbaar Ministerie een bezwaarschrift in.

Het steekt Van Bladel vooral dat op een en dezelfde kruising twee maxima gelden: in noordelijke richting is dat 70, de andere kant op maar 50.

Gemeenteraad
De brief van Van Bladel aan de gemeenteraad werd dinsdagavond door die raad besproken. Ook LPF en PvdA hebben grote moeite met de situatie. Beide partijen pleitten om actie op zeer korte termijn. Die gaat er niet komen, zo bleek uit de reactie van verkeerswethouder Jannie Visscher. Zij wil eerst de inventarisatie afwachten van snelheden en bebording. Eind dit jaar moet die gereed zijn, waarna in de eerste helft van volgend jaar de uitvoering van geadviseerde maatregelen plaatsvindt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven