Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek naar de liquidatie in Eindhoven. © Bert Jansen

Veel publiek na liquidatie Eindhoven: 'In Amsterdam is dit heel gewoon'

EINDHOVEN - Het is nog gissen naar de achtergrond van de criminele afrekening op zaterdagavond in Eindhoven. Daar werd een man met Noord-Afrikaans uiterlijk rond acht uur in een auto op de Sionstraat doodgeschoten. De onbekende schutter raakte hem drie keer door een zijraam. Het rechercheteam is zondagochtend na een korte nacht weer bijeen gekomen. Het slachtoffer is een 34-jarige Eindhovenaar.

Volgens getuigen vluchtte een kleine, gezette, mediterraan uitziende man van in de vijftig te voet na de schoten. Hij zou een tas bij zich hebben gehad. De politie weet nog niet wie de dader is en tuigde een specialistisch onderzoeksteam op.

  1. Cryptodromen in Eindhoven: de Florijncoin van ‘serieondernemer en visionair’ Toine Aarts
    PREMIUM
    Achtergrond

    Cryptodro­men in Eindhoven: de Florijn­coin van ‘serieon­der­ne­mer en visionair’ Toine Aarts

    Cryptomunten heten ze: digitale muntjes die het betaalverkeer van de toekomst zouden worden. Maar het vertrouwen in ‘hét alternatief voor de euro’ lijkt snel af te brokkelen. Investeerders weten soms niet waar hun harde euro’s zijn gebleven. Ook in Eindhoven werd een cryptomunt gelanceerd: de Florijncoin. Wat is er enkele maanden na de presentatie over van alle beloften?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven