Kinderen uit de Tongelrese wijk Doornakkers in Eindhoven vullen de mand met kaarten die bewoonster Resie Somers van Berckelhof bij zich had.
Volledig scherm
Kinderen uit de Tongelrese wijk Doornakkers in Eindhoven vullen de mand met kaarten die bewoonster Resie Somers van Berckelhof bij zich had. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Veel waardering voor kaartenactie Vitalis Berckelhof in Eindhoven

EINDHOVEN - De initiatieven die overal spontaan worden genomen, liegen er niet om. Veel mensen willen hun waardering  voor anderen uiten of hen een hart onder de riem steken. Een kaartenactie van WoonincPlus Vitalis Berckelhof in stadsdeel Tongelre wordt massaal opgepikt en na een oproepje op Facebook waren kinderen uit de wijk woensdagmiddag meteen druk met stoepkrijt in de weer  om de bewoners van het woonzorgcentrum op te fleuren. 

Bij Vitalis Berckelhof  zagen ze het eind vorige week al aankomen. De bewoners zouden de komende tijd wel eens heel weinig bezoek kunnen krijgen en inmiddels mogen ze niemand meer ontvangen. Daarom werd een kaartenactie in gang gezet. Projectcoördinator Sylvia van Aggel stuurde oproepjes via haar netwerk Ankerpunt in de wijk en plaatste oproepjes op sociale media. ,, Om met een kaartje onze bewoners op te fleuren, maar ook om wijkbewoners  betrokken te houden bij dit centrum door de mensen hier een kaartje te komen brengen.”

Overweldigende reacties

De reacties zijn volgens Van Aggel overweldigend. Er zijn zeker al 250 kaarten en tekeningen binnengekomen die bij de bewoners tegelijk met hun maaltijd werden bezorgd.  Digitaal, met de post of  via de brievenbus in de hal van het centrum. Bewoonster Resie Somers (79) van Berckelhof vond het een enorme verrassing toen ze een hartverwarmende kaart bij haar eten aantrof. ,,Ik wist van niks, maar als je zoiets naast je bord vindt, doet je dat echt wat. Ik ben zelf altijd heel actief geweest en nog zo veel als mogelijk, maar zo'n gebaar van mensen die je helemaal niet kent, geeft je echt het gevoel dat je er weer bij hoort. En nu helemaal. Natuurlijk snap ik dat het even niet anders kan, maar voor ons is het  nu natuurlijk wel heel erg saai. "

Grote glimlach

Terwijl ze op een bankje voor het centrum haar relaas doet, komen moeders met hun kinderen weer nieuwe kaarten en tekeningen afgeven en deponeren die in een grote mand. Andere bewoners die naar buiten komen om even een ommetje te maken, bekijken het met een grote glimlach. Geweldig vinden ze het. En niet alleen Berckelhof -bewoners  profiteren van het succes van de actie: de digitale kaarten worden ook doorgestuurd naar andere locaties van Vitalis zodat bewoners daar ook een verrassing bij hun bord krijgen. 

Ook een Opkikkertje versturen? Doe een kaartje in de rode brievenbus bij de entree van Berckelhof op Gen. Cronjéstraat 3 in Eindhoven of stuur het per post met vermelding van ‘Opkikkertje Kaartenactie’ naar hetzelfde adres (postcode 5642 MH) of mail er een naar: s.van.aggel@vitalisgroep.nl. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven