Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Veldhovenaar (27) zwaar mishandeld op festival Bontgenoten: ‘Licht werd letterlijk uit mijn oog geslagen’

EINDHOVEN  - Een 27-jarige man uit Veldhoven is zaterdagavond ernstig mishandeld op festival Bontgenoten in Eindhoven. Artsen proberen te voorkomen dat de man zijn gehele oog kwijtraakt. 

Het gebeurde tijdens een vechtpartij, die ontstond rond 22.30 uur in de achterste tent van het festivalterrein in het Philips de Jonghpark. Het slachtoffer verklaarde bij de politie dat hijzelf niet betrokken was, maar in de buurt stond. Toen hij dichterbij kwam om te kijken wat er gebeurde, werd hij tegen zijn oog geslagen. 

Hij raakte buiten bewustzijn. In het ziekenhuis bleek hij zijn jukbeen en oogkas gebroken te hebben. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig het letsel aan zijn oog is. ,,Het licht werd letterlijk uit mijn oog geslagen. Ik heb permanente schade aan mijn oog wat niet meer gaat herstellen. De komende weken proberen de artsen te voorkomen dat ik mijn gehele oog kwijt raak‘’, zegt hij er zelf over op Facebook. ,,Wat als een leuke dag begon, eindigde in een dag die mijn leven voor goed zal veranderen.‘’ 

De dader ontkwam in de donkere feesttent. Omdat het de politie nog niet duidelijk is wat er nou precies is gebeurd, zoeken ze nog getuigen en mogelijke camerabeelden van het incident. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven