Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Lex Van Lieshout

Veldhovense growshop leverde volgens rechtbank niet aan criminelen

DEN BOSCH - Ze hadden geen professionele growshop die op grote schaal leverde aan grote criminele wietkwekers. Tot die conclusie komt de rechtbank in Den Bosch in de zaak tegen Karel van de K. en Patricia van S. uit Veldhoven.

Van de K. wordt tot 750 euro boete veroordeeld, Van S. tot honderd euro. De officier van justitie had twee weken geleden vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist plus een boete van 20.000 euro tegen Van de K. en twee maanden voorwaardelijk plus 10.000 euro boete tegen Van S.

Bedrijfspand

De politie trof in een bedrijfspand en een woning talloze spullen aan die bij de hennepkweek gebruikt kunnen worden. Van der K. en Van S. betoogden dat ze die verkochten aan kleine henneptelers, en niet aan de georganiseerde criminele wietteelt. De rechtbank gelooft hen, de officier van justitie niet. De boetes die nu worden opgelegd, krijgt het duo voor het bezit van zes hennepplanten. Dat is een meer dan wordt gedoogd. De straf van Van der K. is hoger omdat aan hem ook het strafbare bezit van een nepwapen wordt aangerekend.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven