Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Veldhovense hondenbezitters betalen de meeste belasting in de regio

KAARTVELDHOVEN - Van alle gemeenten in Zuidoost-Brabant betaal je in Veldhoven de meeste hondenbelasting. Namelijk 82,53 euro per hond per jaar.

Dit blijkt uit cijfers die LocalFocus publiceert.

In Someren ben je het minste geld kwijt, namelijk 48 euro. Tenminste, van alle gemeenten waar hondenbelasting wordt geheven. Dat zijn maar acht gemeenten in de regio, namelijk: Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Someren, Deurne en Asten.

In 2016 betaalde je nog 4 euro minder in Veldhoven. Terwijl in 2013 dat bedrag al op 84 euro lag. Bekijk in de kaart de veranderingen in de verschillende gemeenten per jaar. Onderaan het artikel vind je een landelijke kaart.

Landelijk gezien zijn hondenbezitters in Gorinchem en Groningen dit jaar het meest kwijt aan heffingen voor hun viervoeter: respectievelijk 124 en 117,60 euro. Gemiddeld betalen Nederlanders dit jaar bijna 55 euro aan hondenbelasting voor één hond, blijkt uit de Atlas van de Lokale Lasten 2017 die COELO eind maart heeft gepubliceerd.

Niet alle gemeenten heffen hondenbelasting. Dit is in 249 (64 procent van alle) gemeenten het geval. Laten we gemeenten zonder hondenbelasting buiten beschouwing, dan ligt het gemiddelde tarief op bijna 77 euro. Inwoners van Koggenland betalen met 16 euro het laagste tarief.

Gemiddeld daalde de hondenbelasting ten opzichte van 2016 met 2,9 procent. Vorig jaar daalde de gemiddelde hondenbelasting ook al. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven