Volledig scherm
PREMIUM
Verbijstering in Maarheeze over drama in Eindhoven

Verbijstering in Maarheeze over drama in Eindhoven: ‘Kan me niet voorstellen dat hij zijn moeder om het leven heeft gebracht’

MAARHEEZE - Hoogopgeleid, veel vrienden en een sterke band met zijn moeder. Het nieuws dat de zoon (40) mogelijk verantwoordelijk is voor de dood van zijn 71-jarige moeder leidt tot ongeloof bij bekenden van het gezin.

De gordijnen zijn dicht, de zonneluifels niet opengedraaid en op de oprit ontbreekt een auto. Tot zover niks vreemds voor een tweede paasdag waarop veel mensen erop uit trekken. Maar dat er op de hoek van deze nette straat in Maarheeze meer speelt, bewijst een klein bosje bloemen voor de voordeur. Gele rozen. Ze liggen er ter nagedachtenis aan de vrouw des huizes.

  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven