Volledig scherm
Interieur van het modelappartement op Strijp-S. foto René Manders

Verboden stad mooi stukje Eindhoven

EINDHOVEN - Ze verheugen zich er nu al op: wonen op Strijp-S, "De Rambla van Eindhoven", vinden John van Hoek (45) en Mariëlle Tebbenhoff. Zij moeten nog wachten tot begin december voordat zij hun koopappartement in het complex SAS-3 van Woonbedrijf tussen de Torenallee en de Kastanjelaan kunnen betrekken.

Maar op deze mooie Tweede Pinksterdag gebruiken zij de open dag in het bijna afgebouwde modelappartement om alvast de sfeer van hun nieuwe woonomgeving op te snuiven. "Dit is echt iets voor ons. Met design in de buurt en de stad om de hoek", zegt Mariëlle.

Nog een kleine zorg: hun huidige maisonette in winkelcentrum Woensel (tegenwoordig WoensXL) is nog niet verkocht. "Je kunt vanuit ons huis zo de winkels binnenlopen", zegt het stel wervend. De vraagprijs is 175.000 euro. "Maar daar valt over te praten", zegt Van Hoek.

In het modelappartement loopt het stel tegen een toekomstige buurtgenoot aan: John Peters (47). Hij krijgt begin oktober de sleutel van zijn koopappartement, even verderop op de vierde verdieping in het complex.

Peters, die nu huurt aan de Boschdijk, maakt al vanaf de start van de bouw in juni 2010 een fotoreportage. "Ik kom elke week kijken." Tot nu toe kon hij alleen vanaf de straat fotograferen, maar nu kan hij ook voor het eerst plaatjes schieten vanuit het complex. Die gelegenheid laat hij niet voorbij gaan.

"Dit wordt een heel mooi stukje Eindhoven met grote aantrekkingskracht", weet Peters.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven