Volledig scherm
PREMIUM
Tejo Verdonschot in de tuin op het dak van Blok 4 van Space-S, Strijp-S. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Verborgen groen: De daktuinen van Space-S in Eindhoven

ZomerserieEINDHOVEN - Een klein dorp in een grote stad noemen de bewoners woonproject Space-S in Eindhoven. Vijf van hen houden zich bezig met de drie daktuinen. ,,Vanaf het dak kun je hier de zon mooi zien ondergaan."

Twee jaar geleden leverde Woonbedrijf Space-S op Strijp-S op: 7 woonblokken met 402 woningen voor ruim 600 bewoners. Zij kunnen gebruikmaken van onder andere het buurthuis, de algemene woonkamer, de hofjes tussen de blokken op de begane grond en de drie daktuinen: ,,We zijn een klein dorp in een grote stad", zegt bewoner Tejo Verdonschot over het woonproject.

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven