Politiecontrole op de Woenselse Markt in Eindhoven.
Volledig scherm
Politiecontrole op de Woenselse Markt in Eindhoven. © Bert Jansen

Verborgen shishalounge ontdekt in Woensel in Eindhoven, hoogzwangere vrouw voor controle naar ziekenhuis

EINDHOVEN - In de wijk Woensel in Eindhoven is woensdag een verborgen shishalounge ontdekt.  Er werden in een ruimte te hoge CO-waarden gemeten. Daarom moest een hoogzwangere vrouw ter controle naar het ziekenhuis worden gebracht. Dat meldt de gemeente.

Het pand werd ontruimd en buiten werking gesteld. In de shishalounge werd 14.650 liter lachgas gevonden en meegenomen. De zwangere vrouw is ondergebracht in een hotel en ze krijgt zorg toegewezen.

De shishalounge bevond zich achter een deur achterin een eetgelegenheid. Op het moment dat de politie de ontdekking deed, waren er ongeveer 25 tot 30 mensen aanwezig. De lounge is niet gesloten, maar wel buiten werking gesteld. Dat moet omdat de afzuiging niet in orde was. Daardoor was het CO-gehalte in de ruimte te hoog. Als de afzuiging weer op orde is, kan de zaak weer open mits alle vergunningen in orde zijn. 

Er waren controles bij in totaal dertien panden aan de Kruisstraat en rond de Woenselse Markt. De controleurs constateerden tientallen overtredingen op het gebied van brandveiligheid, bouwkundige staat en technische installaties. 

Woenselse Markt

De actie was van de gemeente Eindhoven, politie, RDW en Belastingdienst. De politie en de RDW hielden een verkeerscontrole op de Woenselse Markt.  De Belastingdienst controleerde op openstaande belastingschulden.

Bestuurders van 58 voertuigen werden bekeurd voor overtredingen als bellen achter het stuur, het niet hebben van een geldig rijbewijs, geen verzekeringen of mankementen aan het voertuig.  

Verder reed iemand onder invloed van verdovende middelen. De politie deelde voor in totaal 5.000 euro aan boetes uit. De RDW keurde zeventien voertuigen af.

49.653 euro

De Belastingdienst scande de kentekens van 1204 passerende voertuigen. Het bleek dat 80 bestuurders moesten stoppen vanwege openstaande belastingschulden. In 15 gevallen kon de eigenaar de schuld niet betalen. Daarom werd beslag gelegd op hun voertuigen. Hiervan werden er 9 meteen afgevoerd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven