Verdacht pakketje in aankomsthal Eindhoven Airport blijkt geen explosief maar grinder

videoEINDHOVEN - In de aankomsthal van Eindhoven Airport is maandagochtend een verdacht pakketje onderzocht, mogelijk een explosief. Om 11.40 uur werd bekend dat er geen explosief is aangetroffen. Het blijkt volgens de Koninklijke Marechaussee te gaan om een grinder. Daarmee wordt wiet vermalen. 

De marechaussee sloot maandagochtend een gedeelte van de aankomsthal af voor de melding. Meerdere hulpdiensten waren aanwezig bij het vliegveld. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ook ter plaatse en deed onderzoek. 

Het vliegverkeer op de luchthaven heeft geen hinder ondervonden van het onderzoek. Vertrekkende en aankomende reizigers moesten gebruikmaken van een achteringang en een nooduitgang. 

Lees verder onder de afbeelding.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ook ter plaatse en deed onderzoek.
Volledig scherm
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ook ter plaatse en deed onderzoek. © fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels

Beschermende kleding

De marechaussee sloot de omgeving van een van de ingangen van de aankomsthal af met politielint. Het verdachte pakketje lag meteen links bij een rijtje stoeltjes. 

Een medewerker van de EOD ging met beschermende kleding naar binnen. De defensiemedewerker heeft liggend op de grond het pakketje onderzocht en daarna meegenomen. 

Zwarte rugzak

De EOD heeft het onderzoek afgerond, de marechaussee handelt de situatie af. De afzetting is rond het middaguur weer vrijgegeven.

Waarschijnlijk ging het om een zwarte tas of rugzak. Het aangetroffen pakketje bleek uiteindelijk een grinder te zijn. Een woordvoerder van de marechaussee kon niet bevestigen of het gaat om een grinder die de vorm heeft van een handgranaat. 

Camerabeelden worden bestudeerd en de marechaussee gaat op zoek naar de eigenaar van het voorwerp. ,,Wij zijn uiteraard naar diegene op zoek”, zegt de woordvoerder. 

Het pakketje lag na de ingang links bij een rijtje stoeltjes.
Volledig scherm
Het pakketje lag na de ingang links bij een rijtje stoeltjes. © fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels
De defensiemedewerker heeft liggend op de grond het pakketje onderzocht en daarna meegenomen.
Volledig scherm
De defensiemedewerker heeft liggend op de grond het pakketje onderzocht en daarna meegenomen. © fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels
De marechaussee sloot na de vondst van het verdachte pakketje de omgeving van de ingang af.
Volledig scherm
De marechaussee sloot na de vondst van het verdachte pakketje de omgeving van de ingang af. © fotopersburo Bert Jansen/Rico Vogels

In samenwerking met indebuurt Eindhoven