Verdachte opgepakt vlak na gewapende overval op zonnestudio Woenselse Markt, politie lost waarschuwingsschoten

videoEINDHOVEN - Vlak na de tweede overval in het Eindhovense stadsdeel Woensel, dit keer op een zonnestudio op de Woenselse Markt, is vrijdagavond rond 20.30 uur een man opgepakt op de Piet Heinstraat.  Bij zijn aanhouding loste de politie meerdere waarschuwingsschoten, niemand raakte gewond. 

De tweede overval, op een zonnestudio aan de Woenselse Markt, gebeurde zo'n twee uur na de overval op Casa bij Winkelcentrum Woensel. Dit ligt zo'n twee kilometer zuidelijker. Beide keren werd de overvaller beschreven als een lange negroïde man met (nep) dreadlocks.

Een deel van de Kronehoefstraat, een straat vlakbij de Woenselse Markt, is afgesloten. Achter het politielint ligt een fiets op de grond. Vermoedelijk is de verdachte van de fiets gesprongen, de drukke weg overgestoken en de wijk ingeschoten. Tijdens zijn vlucht loste de politie enkele schoten als waarschuwing, omwonenden hoorden vier tot vijf knallen. Uiteindelijk kon hij op de Piet Heinstraat, iets verderop, worden aangehouden. Daarna stroomde de buurt vol met politiewagens en werden verschillende straten met lint afgezet.

Donkere man met dreadlocks

Langs de rondweg ligt na de arrestatie nog altijd zijn fiets op de grond, zien ook Amy Engels en twee vrienden. Het trio komt van de overvallen zonnebankstudio af. Engels: „Toen ik onder de zonnebank vandaan kwam, was die overvaller net een minuutje weg. Ik zag de medewerkster achter balie nog helemaal trillen. Volgens haar ging het om een donkere man met dreadlocks.”

Die omschrijving past in het signalement van de veel andere overvallen, waaronder die op de Casa. In totaal gaat het om tien overvallen, op met name supermarkten, waarbij de dader een negroïde man was. Vaak met dreadlocks en een vuurwapen. Of de politie met de arrestatie mogelijk ook deze serie-overvaller te pakken heeft, blijft vooralsnog speculeren. De politie houdt het bij de arrestatie van een verdachte van een overval. 

Alles eraan doen met daders te pakken

De aanhouding is in ieder geval een opsteker, erkent burgemeester John Jorritsma van Eindhoven: „We hebben dit weekend opnieuw veel politie en handhavers ingezet. We moeten er alles aan doen om de daders te pakken. Ik heb namelijk niet de illusie dat de overvallen nu ten einde zijn.”

Jorritsma wijst verder op de onrust in Woensel die de laatste weken steeds verder toenam. Tekenend is wat dat betreft de paginagrote advertentie van Jumbo in deze krant vandaag. De supermarktketen doet daarin een oproep naar aanleiding van overvallen op drie filialen in Woensel.

Volledig scherm
mogelijk geschoten op de kronehoefstraat © Bert Jansen
Volledig scherm
Overval zonnestudio Woenselse Markt. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven