De man kon aangehouden worden bij de Hoogstraat
Volledig scherm
De man kon aangehouden worden bij de Hoogstraat © Fotopersburo BertJansen

Verdachte stapt na achtervolging en spoor van vernieling zelf in politiewagen, maar raakt gewond bij aanhouding

EINDHOVEN - De man die zaterdag na meerdere vernielingen, mishandeling en een achtervolging in Eindhoven is opgepakt, is een 21-jarige Eindhovenaar. Hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Zondag bleek dat dat gebeurd is tijdens zijn aanhouding. 

De man zou eerder op de zaterdag betrokken zijn geweest bij een achtervolging. Een man en een vrouw belden vanaf de Bachlaan de politie met de melding dat zij opzettelijk waren aangereden door een auto die hen al enige tijd had achtervolgd. Ze kenden de automobilist niet. De man ging er na de aanrijding vandoor. 

Op de Hoogstraat zou hij meteen daarna zijn volgende strafbare feit hebben gepleegd. Terwijl agenten onderweg waren naar de plaats van de aanrijding, kregen zij een melding van een mishandeling. Het slachtoffer zei dat hij uit het niets in zijn gezicht was geslagen. De dader stond daarna op een geparkeerde auto en sloopte een ruit en een deur. Volgens de politie gaat het om dezelfde man die betrokken was bij de aanrijding. 

Over schuttingen en muren

Hier vluchtte hij opnieuw, dit keer te voet. Agenten achtervolgden hem door onder meer tuintjes en over schuttingen en muren. Ze raakten hem kwijt, maar zagen hem niet veel later in een politieauto op de Caldarastraat zitten. Wat hij daar deed is niet duidelijk, maar zeker is dat hij niet van plan was zich te laten arresteren. Bij aankomst van agenten verzette hij zich flink tegen zijn aanhouding. 

Omdat de verdachte daarbij gewond raakte aan zijn hoofd, moest hij na de aanhouding naar het ziekenhuis. De Rijksrecherche onderzoekt of de agenten juist hebben gehandeld tijdens de worsteling. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven