Volledig scherm
© Thinkstock

Verdachte uit Veldhoven heeft het niet zo op psycholoog

DEN BOSCH - Naar een psycholoog gaan ziet een verdachte uit Veldhoven niet zo zitten. ,,Doe mij dan maar zestig uur werkstraf.”

Het was een akkefietje in het verkeer waarvoor Werner van der H. (49) uit Veldhoven vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch moest verschijnen. In december twee jaar geleden had hij ruzie gekregen met vier jongens. 

Wheelies

Van der H. zat in Riethoven op zijn scooter, zijn zoon achterop, toen er voor zijn neus een andere scooter wheelies begon te maken. Van der H. haalde hem in, er ontstond een woordenwisseling. ,,En toen trapte hij mij van mijn scooter af", vertelde Van der H., die zonder advocaat naar de rechtbank was gekomen.

De jongen met wie Van der H. het aan de stok kreeg, hoorde bij een groepje van vier, dat verklaarde dat Van der H. vervolgens had geslagen. Niks van waar, zei deze. Hij had wel iemand stevig bij zijn helm vastgepakt, een andere jongen tegen de grond geduwd en een scooter beschadigd. Daarvoor eiste officier van justitie Esther Lodder een werkstraf van zestig uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

Van der H. moet wat de officier betreft contact opnemen met de reclassering en zich laten behandelen aan opgekropte emoties als hij onder die dertig uur voorwaardelijke werkstraf uit wil.

Huisarts

De voorzitter van de rechtbank drukte Van der H. op het hart dat een behandeling door bijvoorbeeld een psycholoog hem goed zou kunnen doen. ,,Dat vinden uw huisarts en familie ook.” Van der H. zelf had het er niet op, een psycholoog. ,,Doe mij dan maar gewoon die zestig uur.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen