Volledig scherm
Schietpartij bij De Aftrap in Eindhoven. © Bert Jansen

Verdachten opgepakt voor schietpartij bij PSV-stadionbar: resten drugslab gevonden bij bedrijf verdachte

EINDHOVEN -  Er zitten twee mannen vast in verband met de schietpartij eind vorig jaar tijdens de wedstrijd PSV - AZ. De verdachten, van wie de politie eerder beelden vrijgaf, werden maandag opgepakt. Het gaat om twee mannen van 32 en 52 jaar oud. 

De schietpartij vond plaats op 22 december tijdens de wedstrijd PSV - AZ en volgde nadat een bezoeker van stadionbar De Aftrap werd mishandeld. De drie mannen die daarvoor verantwoordelijk waren sloegen op de vlucht toen kroegbezoekers te hulp schoten. 

Wat de rol was van de twee verdachten die nu zijn opgepakt is nog niet duidelijk. De woningen van beide mannen en het bedrijf van de 52-jarige zijn doorzocht. In het pand en in verschillende auto's vond de politie resten van een drugslab. Ook lag er een kleine hoeveelheid amfetamine en drugsafval. 

Tijdens de achtervolging in december werd door de drie vechtersbazen meerdere keren geschoten. In de Gagelstraat tegenover de stadionbar raakte een van de achtervolgers daardoor gewond aan zijn been. Het slachtoffer, een jonge Eindhovenaar van begin twintig, had een slagaderlijke bloeding. Een toegesnelde agent kon met het aanleggen van een tourniquet ernstiger letsel voorkomen.

Beelden

In de zoektocht naar de daders verspreidde de politie eerder korrelige beelden van een bewakingscamera waarop de mannen waren te zien. Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar twee verdachten. De  politie doet verder onderzoek naar de precieze rol van de mannen.

Volledig scherm
De drie mannen die betrokken waren bij de schietpartij. © Politie Oost-Brabant
  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6992 stemmen