Volledig scherm
Postzegelboekjesautomaat Woensel © Rob Burg

Vergeten postzegelautomaat naar Eindhoven Museum

EINDHOVEN - De oude ‘vergeten’postzegelboekjesautomaat op de hoek Samarialaan/Judealaan in Eindhoven krijgt een nieuwe bestemming.

 De kast, die vermoedelijk vier of vijf decennia oud is en in de jaren negentig door de PTT over het hoofd is gezien toen al deze automaten werden opgeheven, gaat vrijdag naar het Eindhoven Museum. Daar wordt het apparaat gerestaureerd en later tentoongesteld. 

De automaat werd in september opgemerkt door Eindhovenaar Tjerk Langman, tevens raadslid voor de LPF Eindhoven. Langman zorgde ervoor dat de verweerde metalen kast voor het Eindhovens ‘erfgoed’ bewaard blijft. Post NL had de automaat willen weghalen, zoals ze behoort te doen met alle overbodig geworden straatmeubilair. 

Stokje

Even zag het ernaar uit dat de automaat naar een Haags museum zou gaan, maar daar stak Langman een stokje voor. Op Facebook riep hij Eindhovenaren op om ideeën voor een nieuwe bestemming door te geven.  ,,Liever had de buurt gehad, dat hij was blijven staan, maar dat ging dus niet. De plaatsing in het Eindhoven Museum vind ik een mooi compromis.”

PostNL komt de antieke automaat vrijdagmiddag verwijderen om over te kunnen dragen aan het museum. 

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven