Vergismoord in Eindhoven: Melanie zat naast haar vriendje op de bank toen die werd doodgeschoten

Cold Case/videoEINDHOVEN - Melanie zat op de bank naast haar vriendje toen die door het woonkamerraam onder vuur werd genomen. Maar waren de dodelijke kogels wel bedoeld voor de jonge Adi Nahr (20)?

Het ging vrijwel altijd over haar vader, zelden over haar vriendje. Het verbaast Melanie een decennium later nog steeds. In een tijdsbestek van nog geen twee jaar tijd verloor de Eindhovense de twee belangrijkste mannen in haar leven. Beiden door een misdrijf. Maar waar de latere dood van haar vader zich aankondigde, kwam die van haar vriendje begin 2009 totaal onverwachts. „Het heeft me altijd dwars gezeten dat er nooit aandacht was voor wat Adi is overkomen”, zegt Melanie. „Het was een onschuldige jongen. En ze hebben hem vermoord.”

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven