Volledig scherm
Het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. © Menno Boon/beeldwaren.nl

Verhuizing ZSM-afdeling veroorzaakt onrust op politiebureau Eindhoven

EINDHOVEN/DEN BOSCH - De geforceerde verhuizing van de afdeling ZSM van het politiebureau in Eindhoven naar een kantoor in Den Bosch veroorzaakt onrust onder het personeel. De leiding van de politie zet de verhuizing door ondanks weerstand bij het grootste deel van de medewerkers en een negatief advies van de ondernemingsraad.

De politie Oost-Brabant beschikt sinds 2011 over een afdeling ZSM (Zo Snel Mogelijk) voor de afhandeling veelvoorkomende, kleine criminaliteit. Personeel van de politie, het Openbaar Ministerie maar ook de reclassering, Slachtofferhulp en de Kinderbescherming probeert op de afdeling eenvoudige strafzaken snel af te wikkelen, liefst binnen zes uur.

Geldverslindend

De afdeling ZSM heeft vanaf het begin een plek op het hoofdbureau van de politie aan de Mathildelaan in Eindhoven maar volgens de politieleiding voldoet de locatie niet meer en daarom is gekozen voor een plek in Den Bosch.

Volgens de ondernemingsraad van de politie Oost-Brabant is de verhuizing geldverslindend en onnodig. Het personeel zegt dat het Eindhovense politiebureau ideaal is vanwege de aanwezigheid van een cellencomplex. Met enkele aanpassingen is de huidige locatie geschikt te maken en kan de dure verhuizing worden voorkomen, aldus de medewerkers.

Rechtszaak

De ondernemingsraad spande een rechtszaak aan tegen de politie vanwege het verhuisplan maar kreeg geen gelijk. De ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam bepaalde vorige week dat de verhuizing een politieke beslissing is waar geen instemming van de ondernemingsraad voor nodig is.

De verhuizing treft volgens de politie enkele tientallen werknemers. Volgens eigen opgave zijn er dagelijks ongeveer twintig medewerkers aan de slag op de afdeling ZSM.

Betrokken partijen willen niet reageren op de zaak. Een politiewoordvoerder zegt dat het gaat om een interne kwestie en dat beide partijen de uitspraak van de rechter nog bestuderen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8473 stemmen