Volledig scherm
PREMIUM
Theo Sanders bij zijn villa aan de Medoclaan. © FotoMeulenhof

Verhuurder drugsvilla Eindhoven breekt lans voor landelijke wietproef

PollEINDHOVEN - De eigenaar van een beruchte villa aan de Medoclaan in Eindhoven ligt in de clinch met de gemeente en breekt een lans voor de landelijke wietproef.

Het is de reputatie van het landhuis die niet helpt. De Medoclaan? Als Tineke van 't Hullenaar, de huidige huurder, vertelt waar ze woont, krijgt ze bedenkelijke blikken. Dat is toch die villa waar...

 1. Eindhovense rapper Fresku en Arjen Lubach scoren YouTubehit over zwarte bladzijden Nederlandse geschiedenis
  video

  Eindhoven­se rapper Fresku en Arjen Lubach scoren YouTubehit over zwarte bladzijden Nederland­se geschiede­nis

  EINDHOVEN - De aangepaste canon van de Eindhovense rapper Fresku en Arjen Lubach wil ‘wel met aandacht’ de zwarte bladzijden van de Nederlandse geschiedenis brengen. Vanaf 2020 verspreidt de overheid de Canon van Nederland onder achttienjarigen, maar het duo denkt met een hun rap in Zondag met Lubach veel beter jongeren te kunnen bereiken. Het filmpje is inmiddels al meer dan 100.000 keer bekeken op YouTube.
 2. Drie kunstenaars over de tastzin in Van Abbehuis in Eindhoven
  PREMIUM
  Recensie

  Drie kunste­naars over de tastzin in Van Abbehuis in Eindhoven

  EINDHOVEN - Ze schrijft prachtige gedichten en juist voor de bundel Ik was de zee, uit 1989 alweer, kreeg Ienne Biemans dan ook terecht een Zilveren Griffel. In die uitgave staat onder meer een gedicht dat begint met de regels: In een donker / groen oud woud / aan de randen een randje goud. De eerste regel uit dat gedicht wordt door het Van Abbehuis gebruikt als titel van de nu lopende tentoonstelling en zou ook het werk samenbrengen van de drie deelnemende kunstenaars.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven