Volledig scherm
© Michel Theeuwen

Verkeer zoekt zijn (illegale) weg na herinrichting Vestdijk Eindhoven

VIDEOEINDHOVEN - Verkeer is net water, het zoekt zijn eigen weg. En is moeilijk af te stoppen. Dat blijkt ook bij de herinrichting van de Vestdijk in de Eindhovense binnenstad. Automobilisten doen er alles aan om toch zo recht mogelijk door het centrum te rijden, zo blijkt uit een uurtje posten. 

Sinds afgelopen week is het verboden om bij de Kanaalstraat rechtdoor naar het station te rijden. Een blok betonnen afzettingen moet dat voorkomen. Maar de bus moet er ook gewoon rechtdoor kunnen rijden. En dus is er ook plaats voor brutale autobestuurders om via een chicane à la Verstappen die kortste weg te nemen. Later op de dag hielden verkeersregelaars deze coureurs tegen. Maar hoe lang ze dat volhouden? Andere automobilisten slaan rechtsaf naar de Kanaalstraat, keren bij de Tramstraat en rijden dan rechtsaf weer de Vestdijk op. Of ze nemen meteen de Tramstraat richting station. 

En niet alleen de Tramstraat heeft last van sluipverkeer. Ook op de Bleekstraat (via de Stratumsedijk) zoekt verkeer een korte weg richting binnenstad. Op de Jorislaan is het ook drukker dan anders. Daar rijdt verkeer dat via de Kanaaldijk-Zuid en de Kanaalstraat naar de binnenstad wil.

Ondertussen legt de gemeente de laatste hand aan de herinrichting. Zo wordt dinsdagmorgen op verschillende plaatsen het fietspad richting station afgezet. Dat wordt straks voetgangersgebied met onder meer terrasjes. Fietsers horen daar op de weg te rijden, maar ze hebben dat nog niet allemaal door. Borden dwars op het fietspad en belijning moeten dat duidelijk maken. 

Volledig scherm
© Michel Theeuwen
 1. Diverse kunst te zien en te koop bij Eliëns Interiors in Eindhoven
  PREMIUM
  Expositie

  Diverse kunst te zien en te koop bij Eliëns Interiors in Eindhoven

  EINDHOVEN - Buiten wordt het zicht op de Eindhovense meubelzaak enigszins ontsierd door een trits lelijke betonblokken. Niet echt uitnodigend nee, maar het moet. Van de verzekering. Er hangt en staat dan ook behoorlijk wat binnen, in meubelzaak Eliëns Interiors van Joep Dijkstra. Een puntgave sculptuur van Karel Appel bijvoorbeeld en een lekker geschilderd doek van Jan Sluijters, tot en met tekeningen van Marlene Dumas en een grote litho van Roy Lichtenstein.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen