Volledig scherm
Een automobilist heeft met opzet een verkeersregelaar aangereden op de kruising Bezuidenhoutseweg -Achtseweg Zuid in Eindhoven. © Bert Jansen

Verkeersregelaar in Eindhoven aangereden: 'Opeens gaf hij vol gas en daar stond ík'

EINDHOVEN - Een vrouwelijke verkeersregelaar is maandagavond rond 20.45 uur met opzet aangereden door een mannelijke automobilist op de kruising Achtseweg Zuid- Bezuidenhoutseweg in Eindhoven. De man kon later door de politie aangehouden worden. 

De Achtseweg Zuid was maandag tijdelijk eenrichtingsverkeer richting noorden vanwege het festival Foodstock. De verkeersregelaars moesten verkeer dat de andere kant op wilde, tegenhouden. De man weigerde dat en bedreigde de vrouw mondeling. ,,Dat gebeurt hier heel vaak. Dan mogen ze dingen niet die ze wel willen, dat is het probleem", vertelt het slachtoffer, Cora Molenbroek uit Eindhoven. 

Vol gas

,,Ook deze meneer vond dat hij de andere kant op moest rijden. Ik zei dat hij terug moest. Toen stapte hij uit de auto, weer erin, weer eruit, weer erin. En opeens gaf hij vol gas en daar stond ík. Het lukt normaal wel om weg te springen, maar nu had ik geen ruimte. Hij reed mij aan boven de knieën. Daarna achteruit en toen ging hij ervan door", aldus de vrouw die voor UCS Events werkt. ,,We worden vaak uitgekafferd, daar moet je mee leren leven. Maar hier kan ik niks mee, dit is verschrikkelijk."

Quote

Wij staan ook ten dienste van de maatschap­pij, wij staan daar voor de veiligheid van mensen, ook van die automobi­list. Maar dat zien ze niet.

Cora Molenbroek, Verkeersregelaar die met opzet werd aangereden

,,Het was even schrikken om te zien dat hij weer terugkwam, maar toen hield de politie hem meteen aan, gelukkig. Ik ga maar uit van het goede, dat hij dacht ik rij terug om te kijken hoe het met die mevrouw is", vertelt de Eindhovense vrij nuchter en rustig, twee uur nadat ze omver werd gereden. Ze is ter plaatse door ambulancebroeders opgelapt. Ze heeft vermoedelijk haar linker knieband verrekt en een kapotte achillespees. ,,Ik heb een collega die ook is aangereden; hij is al drie maanden thuis. Ik denk dat ik ook wel even in de lappenmand zit."

Bij de aangifte op het politiebureau is ook aan de orde geweest dat dit geweld is tegen een ambtenaar in publieke functie, net als bij ambulancepersoneel, politie of boa's. ,,Wij staan ook ten dienste van de maatschappij, wij staan daar voor de veiligheid van mensen, ook van die automobilist. Maar dat zien ze niet", aldus Molenbroek. ,,Gelukkig is hij opgepakt en wordt er nu iets mee gedaan."

De politie bevestigt dat de man is aangehouden omdat hij Molenbroek zou hebben aangereden. De toedracht wordt nog verder onderzocht.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven