Volledig scherm
Woontoren Frits, onderdeel van S-West-project op Strijp-S aan de Torenallee, naast school SintLucas (rechts op de illustratie nog net te zien). Op de voorgrond blok Frederik (91 huurwoningen) dat als volgende ontwikkeld wordt. Een ontwerp van JSA | jeroen schipper architecten voor MRP Development. In Frits is plaats voor 87 koopappartementen. © MRP Development / JSA | jeroen schipper architecten

Verkoop woningen 'Frits' op Strijp-S in Eindhoven start na de zomer

EINDHOVEN - De verkoop van woningen in woontoren Frits op Strijp-S start op 6 september. Tegelijkertijd met die bekendmaking hebben projectontwikkelaar MRP Development en makelaar Van Santvoort ook de nieuwste ontwerptekeningen vrijgegeven. 

Toren Frits is één van de vier delen van het project S-West, naast school SintLucas en achter het NatLab, tussen Torenallee en Kastanjelaan. Het naar Frits Philips genoemde appartementencomplex krijgt 87 koopwoningen op 19 bouwlagen met een totale hoogte van 65 meter. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Het braakliggend terrein op de hoek Torenallee-Ir. Kalffstraat-Kastanjelaan op Strijp-S in Eindhoven met rechts de school SintLucas. Hier komt het project S-West, met onder meer toren Frits met 87 koopappartementen. © Michel Theeuwen

De bouw van Frits start in het voorjaar van 2019, zodat de oplevering verwacht wordt in 2021. De verkoop start met een feestelijk moment op donderdag 6 september in het NatLab, van 16.00 tot 20.00 uur.

Volledig scherm
De achterkant van de woontorens Frits en Frederik (rechts) in het plan West-S op Strijp-S in Eindhoven. Links is nog het stuk NatLab te zien dat in gebruik is bij 'buurman' school SintLucas. © MRP / JSA | jeroen schipper architecten

De drie andere, lagere gebouwen van S-West krijgen huur en/of koopwoningen: Frederik (97 huurappartementen van 60 tot 230 vierkante meter), Maria (26 huur of koop, wordt later bepaald) en Benjamin (29 huur of koop). Ook dat zijn namen uit de Philipsfamilie. Onder de gebouwen komt een parkeergarage, erachter een binnentuin en op de begane grond 750 vierkante meter bedrijfsruimte. 

MRP (van de familie Meijer) heeft bewust gekozen voor verkoop van de woningen aan particulieren, waar andere ontwikkelaars appartementenblokken aan beleggers verkopen voor de vrije sectorhuurmarkt. Makelaar Pieter van Santvoort juicht dat toe. 

Quote

Langzaam maar zeker ontstaat er een beetje een juiste verhouding tussen huur- en koopwonin­gen op Strijp-S.

Pieter van Santvoort, Makelaarskantoor Van Santvoort

,,Eindelijk koopwoningen voor particulieren op Strijp-S. En dat zeg ik niet uit eigenbelang", aldus Van Santvoort. ,,Langzaam maar zeker ontstaat er een beetje een juiste verhouding tussen huur- en koopwoningen op Strijp-S. Tot voor kort was er sprake van vooral sociale verhuur (in Space-S - red.), naast de vrije sector huur- en enkele koopwoningen in de complexen aan het spoor.”

Meer informatie op de website van S-West

Volledig scherm
Woontoren Frits, onderdeel van S-West-project op Strijp-S, Torenallee, naast school SintLucas (rechts op de illustratie nog net te zien). Een ontwerp van JSA | jeroen schipper architecten voor MRP Development. Hier is plaats voor 87 koopappartementen. © MRP Development / JSA | jeroen schipper architecten

In samenwerking met indebuurt Eindhoven