Vermoedelijk handgranaat afgegaan bij shishalounge aan Leenderweg Eindhoven

videoEINDHOVEN - De politie onderzoekt of een horecazaak aan de Leenderweg is getroffen door een explosief. Dit is mogelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag ontploft. Volgens de politie is het gebruikte explosief vermoedelijk een handgranaat.

Het gaat om de shishalounge Down Town aan de Leenderweg, vlak naast cultuurcentrum Pand P, voorheen Plaza Futura. 

Niemand is gewond geraakt. De afgelopen maand was de horecazaak - waar alcohol wordt verkocht en waar mensen waterpijp kunnen roken - gesloten wegens vakantie. De eigenaar ontdekte zaterdagmiddag pas, toen hij bij zijn zaak aankwam, dat er schade was. De politie is nu bezig met het onderzoek. Ze heeft getuigen gehoord en buurtonderzoek gedaan.

Harde klap

De Eindhovense uitbater van de lounge zegt niet te weten wie hierachter kan zitten. ,,In de 4,5 jaar dat ik hier zit zijn er nog nooit problemen geweest. Ik heb nooit de politie hoeven bellen over wat dan ook."

Een buurtbewoonster meldt dat zij afgelopen nacht wakker schrok van een hele harde klap. ,,Ik dacht: ze hebben ergens een kluis opgeblazen." Ze weet niet zeker hoe laat het toen was. ,,Ergens tussen half twee en drie uur denk ik."

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
Onderdeel van een handgranaat dat werd gevonden aan de Leenderweg. © Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9169 stemmen