Vermoedelijk handgranaat afgegaan bij shishalounge aan Leenderweg Eindhoven

videoEINDHOVEN - De politie onderzoekt of een horecazaak aan de Leenderweg is getroffen door een explosief. Dit is mogelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag ontploft. Volgens de politie is het gebruikte explosief vermoedelijk een handgranaat.

Het gaat om de shishalounge Down Town aan de Leenderweg, vlak naast cultuurcentrum Pand P, voorheen Plaza Futura. 

Niemand is gewond geraakt. De afgelopen maand was de horecazaak - waar alcohol wordt verkocht en waar mensen waterpijp kunnen roken - gesloten wegens vakantie. De eigenaar ontdekte zaterdagmiddag pas, toen hij bij zijn zaak aankwam, dat er schade was. De politie is nu bezig met het onderzoek. Ze heeft getuigen gehoord en buurtonderzoek gedaan.

Harde klap

De Eindhovense uitbater van de lounge zegt niet te weten wie hierachter kan zitten. ,,In de 4,5 jaar dat ik hier zit zijn er nog nooit problemen geweest. Ik heb nooit de politie hoeven bellen over wat dan ook."

Een buurtbewoonster meldt dat zij afgelopen nacht wakker schrok van een hele harde klap. ,,Ik dacht: ze hebben ergens een kluis opgeblazen." Ze weet niet zeker hoe laat het toen was. ,,Ergens tussen half twee en drie uur denk ik."

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
Onderdeel van een handgranaat dat werd gevonden aan de Leenderweg. © Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
 1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”
 2. Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen
  PREMIUM

  Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen

  EINDHOVEN - De vijftien noemen zichzelf gekscherend The Vonderboys. Dat zou ook ‘wonderboys’ hebben kunnen zijn want de groep heeft met wat hulp twee krakkemikkige transportfietsen getransformeerd in blitse fonkelnieuw ogende exemplaren. ,,De fietsen zijn bedoeld voor bewoners van Vonderhof om met familie en bezoek erop uit te gaan”, vertelt Vonderhofs geluksconsulent ­Richard van Schaijk. ,,Op de een zit je naast elkaar, op de ander kan iemand in een rolstoel worden vervoerd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven