Volledig scherm
Skatepark Area 51 werd de voorbije zomer opgeknapt. Zittend: parkmanager André van Dijk.

'Vernieuwd Area 51 hóórt bij Eindhoven en Strijp-S'

EINDHOVEN - Enige tijd was er sprake van dat Area 51 zou verdwijnen van Strijp-S. Het skatepark, dat in 2002 het licht zag in Meerhoven en in 2006 naar het voormalig bedrijventerrein verhuisde, kreeg een sloopbestemming. Daar stak woningbouwcorporatie Sint Trudo uiteindelijk een stokje voor, waarna uitvoerder Stam + De Koning de skatehal de voorbije zomer opknapte.

Bam, daar gaat er weer één keihard tegen de grond. Het leven van een skateboarder gaat niet over rozen. Er dient héél veel geoefend te worden om de diverse trucs onder de knie te krijgen. De liefhebbers hebben geluk: Area 51 blijft op Strijp-S, dus kan er naar hartenlust geskatet worden.

André van Dijk, sinds april manager van de skatehal, is er maar wat blij mee. ,,Kijk eens wat gaaf", klinkt het enthousiast, terwijl hij een hap van z'n krentenbol neemt. De 46-jarige Utrechtenaar, naarstig op zoek naar een stulpje in Eindhoven, wijst naar de grote ramen die afgelopen zomer zijn geplaatst. De hal kreeg een opknapbeurt en dat komt de toegankelijkheid ten goede.

Quote

De toeristen komen bij bosjes op bezoek. Ze kunnen nu mooi zien wat hierbinnen gebeurt

Parkmanager André van Dijk

Verbinding

,,De toeristen komen bij bosjes op bezoek. Ze kunnen nu mooi zien wat hierbinnen gebeurt", zegt Van Dijk. Het is niet bij het 'opengooien van de gevels' gebleven. Alle ramen zijn nu van dubbelglas en zonwerend. Ook is er een nieuwe sprinklerinstallatie ingebouwd, zit er ledverlichting in het plafond en is het pand volledig brandveilig gemaakt.

Van Dijk, in het verleden acht jaar bestuurslid bij Skateboard Federatie Nederland, is dan ook zeer te spreken over de verbeteringen. ,,Niet alleen qua lichtinval binnen, maar ook voor wat betreft de verbinding tussen het park en 'de straat'. Mensen van buiten zien wat hier gebeurt en hoeveel doorzettingsvermogen skateboarders en skaters hebben", klinkt het.

Tevens heeft Park Strijp Beheer stoepranden geplaatst waar skaters op kunnen 'grinden' en werden er eerder al bankjes van het stadhuisplein geplaatst die datzelfde doel dienen. Het internationaal bekende skatepark is weer helemaal 'skateproof'. En terecht, volgens Van Dijk, want 'Area 51 hóórt bij Eindhoven en Strijp-S'.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven