Willem Haemers bij het Evoluon in Eindhoven. Op 18 augustus 1965 viel zijn vader bij een bedrijfsongeval van de laagbouw. Op 48-jarige leeftijd overleed hij enkele uren later.
Volledig scherm
Willem Haemers bij het Evoluon in Eindhoven. Op 18 augustus 1965 viel zijn vader bij een bedrijfsongeval van de laagbouw. Op 48-jarige leeftijd overleed hij enkele uren later. © Michel Theeuwen

Verongelukte Paul Haemers bij bouw Evoluon Eindhoven krijgt toch plaquette

EINDHOVEN - ‘Herinnering aan Peter Paulus Haemers. Hij overleed op 18 augustus 1965 na een noodlottige val bij de bouw van het Evoluon.’ Een plaquette met die tekst zal binnenkort aan het Evoluon geschroefd worden. De familie Haemers en de nieuwe eigenaren zijn het daar snel over eens geworden. 

Het aanbod om een herinneringsbordje te maken kwam van Lee Foolen, namens de nieuwe eigenaren Foolen & Reijs Vastgoed en mede-ontwikkelaar Hurks Bouw en Vastgoedontwikkeling. Foolen reageerde op het verhaal over de dood van Paul Haemers in deze krant. 

Paul Haemers
Volledig scherm
Paul Haemers © Michel Theeuwen
Het Evoluon in Eindhoven in aanbouw in 1966. Foto Philips Company Archives
Volledig scherm
Het Evoluon in Eindhoven in aanbouw in 1966. Foto Philips Company Archives © Philips Company Archives

,,Hij kwam met het bod om de plaquette te laten maken", vertelt Willem Haemers. ,,Daarna heb ik in overleg met mijn broer de tekst opgesteld, tamelijk rechttoe rechtaan. We vinden het wel een mooie herinnering aan onze vader. En een aardig gebaar van Foolen. Al is dat natuurlijk ook een beetje reclame voor de nieuwe eigenaren die draagvlak voor hun plannen zoeken. Dat begrijp ik ook wel.” Als de plaquette klaar is, wordt een geschikte plaats gezocht om die op te hangen. 

Het krantenartikeltje over de dood van Paul Haemers uit Eindhoven, in het ED van 22 augustus 1965, met spelfout in de naam.
Volledig scherm
Het krantenartikeltje over de dood van Paul Haemers uit Eindhoven, in het ED van 22 augustus 1965, met spelfout in de naam. © Michel Theeuwen

Vader Paul Haemers was in 1965 aan het werk bij de bouw van de laagbouw van het Evoluon. Hij viel daarbij achterover van het dak af en overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Meer dan een klein artikeltje in het ED van toen herinnert er niet meer aan zijn dood. 

Willem Haemers bij de laagbouw van het Evoluon in Eindhoven. Op 18 augustus 1965 viel zijn vader hier bij een bedrijfsongeval vanaf. Op 48-jarige leeftijd overleed hij enkele uren later.
Volledig scherm
Willem Haemers bij de laagbouw van het Evoluon in Eindhoven. Op 18 augustus 1965 viel zijn vader hier bij een bedrijfsongeval vanaf. Op 48-jarige leeftijd overleed hij enkele uren later. © Michel Theeuwen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven