Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Verschillende misstanden aan het licht gekomen bij controle in Eindhovense wijken

EINDHOVEN - Bij een integrale controle in de Eindhovense wijken De Bennekel en Blaarthem zijn diverse misstanden aan het licht gekomen. In totaal werden er door het Bestuurlijk Interventie Team (BITE) van de gemeente zes woningen bezocht. 

Tijdens de controle werd gekeken naar bewoning, brandveiligheid, technische installaties, bouwkundige staat, vergunningen en uitkeringen. Bij de controle kwamen diverse misstanden aan het licht zoals illegale woningsplitsing en kamerverhuur. 

Overlastmeldingen

De controle werd onder meer gehouden vanwege overlastmeldingen vanuit de buurt. In Blaarthem werden vijf panden gecontroleerd, twee keer ging het om een hercontrole. Bij twee woningen was sprake van illegale woningsplitsing. In de derde woning had de eigenaar geen vergunning voor het verhuren van kamers. Twee van de drie huidige bewoners stonden niet ingeschreven. In alle woningen werden meerdere bouwkundige gebreken geconstateerd. 

Bij de hercontroles bleek dat in de eerste woning de illegale kamerbewoning inmiddels is beëindigd. In de andere woning was niet duidelijk wie er precies ingeschreven staan, dit is in onderzoek genomen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven