Volledig scherm
Chauffeur Joke staat klaar met Bravoflex in Eindhoven. © FotoMeulenhof

Versnelde uitbreiding BravoFlex Eindhoven moet meer reizigers opleveren

EINDHOVEN - Hermes breidt de proef met BravoFlex naar het noorden van Eindhoven versneld uit. De busmaatschappij hoopt hierdoor op méér reizigers dan de gemiddeld tien per dag nu.  

Sinds deze week rijden de busjes en auto's van BravoFlex ook rond in Eindhoven-noord. Hermes heeft de pilot, die vorig jaar startte in Eindhoven-zuid, Waalre en Veldhoven, versneld uitgebreid. Eigenlijk zou dit pas in december van dit jaar gaan gebeuren. 

Van de achtpersoons busjes en personenauto’s wordt tot op heden zeer weinig gebruikgemaakt: per dag bestellen gemiddeld tien reizigers via de app of telefonisch een flexbusje dat hen van de ene halte rechtstreeks naar een andere halte rijdt. Hermes hoopt met de uitbreiding op meer reizigers. Volgens een woordvoerder heeft de uitbreiding een ‘belangrijke meerwaarde’, doordat mensen rechtstreeks van het zuiden van de stad naar het noorden kunnen reizen, zonder overstap op het station. 

Aanvulling 

Hermes had gerekend op een ‘ingroeimodel’ waarbij reizigers bekend raken met de dienst. Het in februari verwachte aantal van zestig gebruikers moet doorgroeien naar 175 per dag in het najaar. 

BravoFlex is vooralsnog een aanvulling op de reguliere buslijnen. Aan de dienstregeling verandert voorlopig niets, aldus de woordvoerder. Door de uitbreiding van het verzorgingsgebied zijn nu ook drie haltes in Meerhoven, het Catharina Ziekenhuis, MMC Eindhoven en De Burcht in Veldhoven te bereiken. BravoFlex rijdt met zes voertuigen in de spits en vier daarbuiten. 

  1. Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok
    PREMIUM

    Opera Philip Glass komt binnen als een massief blok

    RECENSIE - Een opera als geen ander. Zo mag je Einstein on the Beach van Philip Glass gerust noemen. Geen clichématig klef verhaaltje in aria’s en duetten, maar een koor dat notennamen en cijfers zingt, vaak in onnavolgbaar hoog tempo en moordende afwisseling. Daarachter elektronische orgels die de snelheid nog opdrijven met pompende baslijnen en hoog wervelende slingers van tonen. Als rustpunt dienen kalm voorgedragen teksten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven