Vanuit deze richting komt straks het meeste verkeer aanrijden op Eindhoven Airport.
Volledig scherm
Vanuit deze richting komt straks het meeste verkeer aanrijden op Eindhoven Airport. © FotoMeulenhof

Vertrekhal Eindhoven Airport schuil achter nieuwbouw

EINDHOVEN - Nog enkele maanden en dan trekken ook de laatste bouwvakkers de deur achter zich dicht van het nieuwe multifunctionele gebouw bij Eindhoven Airport.

De oplevering van deze nieuwbouw, waarin een grote parkeergarage, een terminal voor het openbaar vervoer en een drive in-restaurant worden ondergebracht, staat gepland in de eerste twee weken van juli. Een definitieve datum is nog niet bekend, volgens een woordvoerster van Eindhoven Airport.

Reizigers die vanaf Eindhoven vliegen, stuiten nu eerst op dat enorme, nieuwe gebouw. De vertrekhal gaat schuil achter het zogenoemde 'multi purpose building'.

Dat wordt heel anders als over een aantal jaren de nieuwe wegenstructuur rondom de luchthaven is aangelegd. Onderdeel van die zogeheten 'Challenge Variant' is een nieuwe aansluiting vanaf de snelweg A58.

Met name voor verkeer vanuit west-Brabant en de Randstad wordt dit de aangewezen toegangsroute. Volgens planning wordt volgend jaar gestart met de aanleg. In 2021 moeten de werkzaamheden zijn afgerond. 

De nieuwe parkeergarage onttrekt de vertrekhal aan het zicht.
Volledig scherm
De nieuwe parkeergarage onttrekt de vertrekhal aan het zicht. © FotoMeulenhof
Eindhoven Airport, vóór de bouw van de nieuwe parkeergarage.
Volledig scherm
Eindhoven Airport, vóór de bouw van de nieuwe parkeergarage. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

In samenwerking met indebuurt Eindhoven