Het huidige Stadhuisplein en omgeving in Eindhoven in 1938. Toen was hier nog textielfabriek Den Bouw en de gemeentewerf gevestigd. Rechts is het Van Abbemuseum aan de Dommel te zien, onder loopt de Wal.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huidige Stadhuisplein en omgeving in Eindhoven in 1938. Toen was hier nog textielfabriek Den Bouw en de gemeentewerf gevestigd. Rechts is het Van Abbemuseum aan de Dommel te zien, onder loopt de Wal. © Gemeente Eindhoven/OMD 2020

Verval Stadhuisplein Eindhoven ligt op de loer

EINDHOVEN - Het Stadhuisplein in Eindhoven staat centraal tijdens de Open Monumentendag op zondag 13 september. Het wordt hoog tijd dat het gebied de nodige aandacht krijgt, want verval ligt op de loer, zegt cultuurhistoricus Peter Thoben. 

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven