Volledig scherm
De man probeerde uit de handen van de politie te blijven © Dumpert

Verwarde man zorgt voor gevaar in Eindhoven, beelden van arrestatie online: 'Staan blijven!'

EINDHOVEN – In Eindhoven heeft een verwarde man woensdag voor een gevaarlijke verkeerssituatie gezorgd door midden op de weg te gaan lopen. Bij het willen aanspreken van de man, vluchtte de man voor de politie.

Beelden van de vluchtpoging en de daaropvolgende arrestatie circuleren op diverse media, waaronder op Dumpert. Te zien is hoe de man alles op alles zet om uit de handen van de politie te blijven. 

Zelfs wanneer er vlak voor zijn neus een politieauto stopt trekt hij nog een extra sprintje om maar niet gepakt te worden. Veel zin heeft het niet want na een paar tellen is de man omsingeld door meerdere agenten.

Mogelijk gewapend

De politie hield er rekening mee dat de man mogelijk gewapend was. ,,Omdat niet duidelijk was of de man iets op zak had, is de man op deze manier aangehouden”, legt een woordvoerder aan het ED uit. 

De man werd door meerdere agenten overmeesterd en is geboeid naar het politiebureau gebracht. Of hij nog steeds vastzit, is niet duidelijk.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dappere postbode rent achter zijn fietsendief aan in Eindhoven, maar die dreigt: 'Straks heb je een nóg groter probleem'

  Dappere postbode rent achter zijn fietsen­dief aan in Eindhoven, maar die dreigt: 'Straks heb je een nóg groter probleem'

  EINDHOVEN - Sonny van den Bosch (25) is zaterdagmiddag op klaarlichte dag tijdens het postbezorgen in de Brussellaan in Eindhoven agressief van zijn gloednieuwe fiets beroofd. Een man greep zijn schouder en gooide hem van zijn fiets op de grond. Toen hij achter de dief aanrende, schreeuwde die: ,,Ik zou maar stoppen met achtervolgen, anders heb je straks een nóg groter probleem."
 2. Festivals in Philips de Jonghpark domein van ouder publiek
  PREMIUM

  Festivals in Philips de Jonghpark domein van ouder publiek

  EINDHOVEN - Het viel allemaal mooi samen: het laatste weekend van de schoolvakantie, schitterende weersomstandigheden en twee festivals in één van de mooiste parken van Eindhoven, het Philips de Jongh Wandelpark. Het techno-festival Hidden Garden trok zaterdag zo'n 4000 betalende toeschouwers, Happy Sunday Fest trok een dag later iets minder publiek: 3000 voornamelijk oudere muziekliefhebbers, maar die mochten gratis naar binnen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven