Volledig scherm
borden Leenderweg Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Verwarring door woud verkeersborden in Eindhoven

EINDHOVEN - Veel van het 'verkeersleed' in Eindhoven komt dezer dagen bijeen op de Leenderweg. Daar wordt verkeer gewezen op de omleidingen voor de Aalsterweg, de Vestdijk én de Beukenlaan. Een bordenwoud dat wel tot verwarring móet leiden. 

'Doorgaand verkeer via centrum niet mogelijk. Vestdijk tot en met parkeergarage Heuvel bereikbaar. Omleiding: Beukenlaan afgesloten. Hotels Vestdijk/Parkeerplaats Raiffeisenstraat volg 1. Aalsterweg huisnummer 1 tot en met 54 en 4 tot en met 58 volg 5. Omleiding Aalsterweg afgesloten volg 5. Station/Centrum noord volg 2. Woensel via Ring. 1 2.'

Volledigheid
Wie na dit bombardement aan informatie nog de weg weet te vinden, kan op voor straaljagerpiloot. Zeker voor wie onbekend is in de stad, roept dit soort mededelingen toch ook vragen op, die dan uiteraard niet beantwoord kunnen worden in de seconden dat de borden bij je binnenkomen. ,,Dat dit voor automobilisten overkomt als een overdaad aan borden realiseren we ons", laat een woordvoerder van de gemeente weten. ,,Maar we kiezen voor volledigheid in onze informatievoorziening langs de weg."

De afsluiting voor doorgaand verkeer van de Vestdijk is het oudste en inmiddels wel bekend in de stad. Al is ook duidelijk dat velen via de TomTom of uit gewoonte toch nog rechtdoor door de stad rijden. Bij de Beukenlaan, het stuk rondweg ter hoogte van Strijp-S dat is afgesloten wegens werkzaamheden, geldt hetzelfde. Maar ook daar is de bebording wellicht te onduidelijk om velen te verleiden de omleiding te volgen. Op de rotonde bij het Evoluon zaaien de vele gele borden de nodig verwarring. Zo staat Nijmegen (...) zowel aangegeven richting Tilburgseweg/N2 als via de Noord-Brabantlaan. Maar wat nu als je naar Son en Breugel wil en de weg niet weet? 

Bij de laatste kruisingen vóór de afsluiting Beukenlaan staan juist weer géén borden. Dat heeft geen zin oordeelt de gemeente: de automobilisten die daar aankomen bij de Marconilaan-Anthony van Leeuwenhoekstraat en Beukenlaan-Cederlaan negeren toch alle borden. En dus wordt het daar zoeken geblazen. 

Aalsterweg
Deze week is er ook de afsluiting Aalsterweg bijgekomen. Daar wordt de busbaan vervangen; deze week de eerste helft, vanaf half augustus de andere helft. De uitvalsweg is twee keer een week afgesloten voor verkeer. Volgens een woordvoerder zijn de banen ruim zestien jaar oud. Het asfalt in de met beton gecombineerde baan moet vervangen worden. Een normale levensduur voor de regelmatig door bussen zwaar belaste baan, aldus de zegsman. 

Ook de jaarlijkse afsluiting van de John F. Kennedylaan is weer aangebracht: daar wordt de kermis - Park Hilaria - opgebouwd. Verkeer op de Montgomerylaan kan sinds de herinrichting daar niet meer rechtsaf de rondweg (Onze Lieve Vrouwestraat) op. Wie gedwongen doorrijdt naar de volgende mogelijkheid om terug te keren naar de Kennedylaan, rijdt zich in de spits soms vast in de file op de Europalaan. De kruising met de Kennedylaan - waar overigens vrijdag en zaterdag eveneens gewerkt wordt - kan die drukte niet altijd aan.

De gemeente meldt dat een rechtsafstrook op de Montgomerylaan er niet meer inzit; dan zou de hele kruising op de schop moeten. Het blijft daar dus behelpen tot de ongelijkvloerse kruising Montgomerylaan-rondweg is aangelegd.  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen