Volledig scherm

VIDEO I Stadsprediker Arnol Kox boos op politie om bekeuring in stationstunnel Eindhoven

EINDHOVEN - Stadsprediker Arnol Kox is geen onbekende van de politie. Hij kreeg al diverse bekeuringen voor het voeren van duiven in de Eindhovense binnenstad of voor door rood rijden, maar nog nooit een voor het maken van reclame. Tot afgelopen donderdag.

Toen viel een strafbeschikking in de bus waarop te lezen valt dat Kox de orde, rust en veiligheid in de nieuwe Eindhovense stationstunnel had verstoord door het maken van reclame of propaganda. Volgens Kox maakt hij geen reclame: "Ik probeer mensen een boodschap mee te geven." Sinds hij niet meer in zijn scootmobiel mag rijden, komt hij met de bus naar het centrum en rijdt hij met zijn rolstoel door de stationstunnel richting Markt.

Met een groot bord met teksten als 'God was zonder lichaam, u was zonder lichaam' in zijn hand boven zijn hoofd. Op 11 januari werd hij naar eigen zeggen door zes agenten aangesproken die hem maanden te stoppen met zijn missiewerk. Toen hij op grond van beperking van godsdienstvrijheid weigerde, werd hij op de bon geslingerd. Kox is net als bij zijn eerdere bekeuringen ook nu niet van plan te gaan betalen. "Ik denk dat ik het weer voor laat komen." Bij de politie kon vrijdag niemand inhoudelijk reageren op de kwestie.

Volledig scherm
Arnol Kox in zijn rolstoel bij de scootmobiel die hij van de gemeente Eindhoven moet inleveren.
Stadsprediker Arnol Kox is geen onbekende van de politie. Hij kreeg al diverse bekeuringen voor het voeren van duiven in de Eindhovense binnenstad of voor door rood rijden, maar nog nooit een voor het maken van reclame. Tot afgelopen donderdag.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven