Volledig scherm
De overgang tussen de nieuwe passage onder het spoor in Eindhoven en de oude spoortunnel. © FotoMeulenhof

Vier gebouwen in de regio genomineerd voor Beste gebouw 2018

EINDHOVEN - Vier gebouwen in de regio zijn genomineerd voor de prijs Beste gebouw van 2018 van de branchevereniging van architecten. Behalve het nieuwe Eindhovense station ook appartementencomplex Space-S op Strijp-S, de kerk in Oostelbeers en crematorium De Hoge Bocht in Veldhoven.

Dat heeft de BNA bekendgemaakt. Alle kandidaten zijn te vinden op de speciale site voor de verkiezingen. Op 18 mei worden de vier categoriewinnaars, de overallwinnaar en de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt.  

Het Eindhovense station, en dan vooral de combinatie van de nieuwe passage bij het monumentale gebouw, is een project van Prorail; Arcadis trad op als architect. Het totale project wordt op 22 maart geopend. 

Volledig scherm
Space-S in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Space-S, het complex van 400 huurappartementen van corporatie Woonbedrijf en architectenbureau Inbo, won eerder ook al de Dirk Roosenburg architectuurprijs van de stad Eindhoven. Voor het ontwerpproces, waarbij veel toekomstige bewoners betrokken waren, maakte indruk.

De Oostelbeerse kerk is door de stichting Dorpshuis Oostelbeers verbouwd, een ontwerp van Bouwkunst Architecten. Het crematorium en uitvaartcentrum De Hoge Bocht is getekend door Povse & Timmermans architecten voor uitvaartcoöperatie Dela. 

Volledig scherm
Kerk/Dorpshuis in Oostelbeers. © FotoMeulenhof
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven