Volledig scherm
Het gesloten golfslagbad bij de Tongelreep in Eindhoven. © Kees Martens

Vier kandidaten voor nieuwbouw Tongelreep

EINDHOVEN - Het Eindhovense gemeentebestuur kan kiezen met wie het in zee wil gaan voor de nieuwbouw van zwembad de Tongelreep. Er hebben zich vier serieuze kandidaten gemeld. 

 Er hebben zich vier bedrijven bij de gemeente Eindhoven gemeld die het nieuwe zwembad de Tongelreep willen gaan bouwen volgens het ontwerp dat het gemeentebestuur onlangs heeft vastgesteld.

Met een van deze vier kandidaten gaat het college van B en W uiteindelijk in zee. Welk bedrijf dat wordt, wordt de komende maanden bepaald. In mei hakken B en W de knoop door, aldus sportwethouder Jakob Wedemeijer (SP).

Het gaat in alle vier de gevallen om gerenommeerde bedrijven met veel ervaring in de zwembranche, aldus Wedemeijer. De wethouder wil niet zeggen om welke vier firma's het gaat, omdat er uiteindelijk drie afvallen. 

In september 2016 ging het golfslagbad bij de Tongelreep op slot, nadat de gemeenteraad had besloten dat het zwembad vervangen moest worden door nieuwbouw. Afgelopen jaar is er een globaal nieuwbouwplan opgesteld, in samenspraak met de gebruikers van het zwembad. 

Aan dat plan hangt een prijskaartje van bijna 20 miljoen euro.  Nadat de gemeenteraad eind vorig jaar met dat plan instemde, konden bedrijven er op inschrijven. ,,We gaan de plannen die deze vier bedrijven hebben ingediend nu minutieus onder de loep nemen, vergelijken en daar uiteindelijk een keuze uit maken", zo licht Wedemeijer toe. 

Concreet

Het uitverkoren plan zal vervolgens uitgewerkt worden tot een concreet bouwplan. Dat plan zal tenslotte naar verwachting in november aan de gemeenteraad worden voorgelegd, waarna de bouw in het begin van 2019 van start kan gaan. Het vernieuwde zwembad zal dan in de loop van 2020 gereed moeten zijn. 

De Tongelreep bestaat straks, na de verbouwing, uit een nieuw 25 meterbad, een instructiebad, een reactiveringsbad en een ligweide met een waterspeelplaats voor kinderen. Ook komen er een nieuwe entree, horecaruimte, technische installaties en een betere aansluiting op het aanpalende Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9171 stemmen