Volledig scherm
De Eindhovense deed huilend haar verhaal © Opsporing Verzocht

Viertal aangehouden voor brute overval op 89-jarige vrouw uit Eindhoven

EINDHOVEN - De politie heeft vier verdachten aangehouden in verband met de overval op een 89-jarige vrouw in oktober 2018. De verdachten zijn tussen de 21 en 24 jaar oud, laat de politie Eindhoven op haar facebookpagina weten.

Na ver overval op 13 oktober 2018 startte de politie een groot onderzoek genaamd ‘Naunhof’. Dat bracht agenten op het spoor van het viertal dat nu is aangehouden. De verdachten zitten vast in volledige beperkingen en worden verhoord. 

,,Na lang onderzoek zijn er afgelopen week vier verdachten tussen de 21 en 24 jaar aangehouden. De verdachten zitten in volledige beperkingen en worden verhoord. Voor nu een mooi resultaat waar het onderzoeksteam mee verder kan, want verdachten zijn natuurlijk nog geen veroordeelden", zo laat de politie weten op Facebook.

Slotemakers

Hoe zat het ook alweer met deze zaak? De overval op de 89-jarige deed flink wat stof opwaaien vorig jaar en eerder dit jaar toen de vrouw haar verhaal deed bij Bureau Brabant.  Het begint allemaal op vrijdagavond 12 oktober als de Eindhovense vrouw met haar hondje gaat wandelen. Als ze thuiskomt ontdekt ze dat ze haar sleutels is vergeten en niet meer naar binnen kan. Ze vraagt haar buren om hulp, die zo vriendelijk zijn een slotenmakersbedrijf te bellen.

Ze benaderen het bedrijf dat bovenaan de zoekmachine komt te staan. Een uur later arriveren twee mannen bij de flat aan de Reinaertlaan in Eindhoven. Zonder overleg boren zij het slot uit en plaatsen een nieuwe. De bewoonster legt alvast 200 euro klaar met de gedachte dat dit bedrag meer dan genoeg is om de slotenmakers te betalen.

Maar dat blijkt lang niet genoeg. Zodra de mannen klaar zijn bezorgen ze de vrouw de schrik van haar leven met een torenhoge rekening van 950 euro. De oude bewoonster ‘weet niet wat haar overkomt’, maar zegt ook dat ze in haar eentje ‘niets kan betekenen tegen zulke gasten’.

Ze pakt een witte envelop erbij waarin ze haar spaargeld bewaart. De mannen zien hoe zij uit die envelop het volledige factuurbedrag haalt. Pas later dringt het besef tot mevrouw door dat ook de 200 euro weg is die ze had klaargelegd.

Hondje verwonden

Een dag later, rond zeven uur, wordt bij dezelfde vrouw aangebeld. Omdat ze een medewerker van de thuiszorg verwacht, doet ze nietsvermoedend de deur open. Meteen wordt ze ‘met een rotklap’ naar binnen geduwd. Ze vragen al schreeuwend specifiek naar ‘de witte envelop’ en lijken geen middel te schuwen om die in handen te krijgen. Ze dreigen het slachtoffer een vinger af te snijden en haar in brand te steken.

Uit angst dat de mannen haar hondje iets zullen aandoen, geeft het slachtoffer toe en pakt ze de envelop met spaargeld. Op het moment dat de mannen die aanpakken, gaat de deurbel. De daders gaan er onmiddellijk vandoor.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9418 stemmen