Werkzaamheden aan de bovenleiding van het spoor ter hoogte van Boxtel (archieffoto ter illustratie).
Volledig scherm
Werkzaamheden aan de bovenleiding van het spoor ter hoogte van Boxtel (archieffoto ter illustratie). © Marc Bolsius

Vijf dagen lang geen treinen tussen Eindhoven, Den Bosch en Tilburg

EINDHOVEN - Wegens werkzaamheden aan het spoor in Boxtel rijden er van zaterdag 11 april tot en met woensdag 15 april geen treinen tussen Eindhoven en Den Bosch en Eindhoven en Tilburg. De NS zet snelbussen in op deze trajecten. 

Door de coronacrisis reist momenteel nog maar een fractie van het gebruikelijk aantal mensen met de trein. Het kabinet en de NS dringen er sterk op aan om zo min mogelijk met de trein te reizen. Deze is voorbehouden aan ‘noodzakelijke reizigers’, zoals mantelzorgers, medisch personeel en schoonmakers die geen alternatief hebben. De bezetting van de treinen is daardoor in de afgelopen weken geslonken tot minder dan tien procent, aldus een woordvoerster van NS. 

Afstandsmaatregel

Ondanks dat er veel minder reizigers zijn, zet de NS toch meer bussen in dan gebruikelijk bij werkzaamheden, laat zij weten. De afstandsmaatregel geldt uiteraard ook in de bus. Daardoor rijden bussen met ongeveer een kwart van het gebruikelijke aantal passagiers. Ook worden meer bussen ingezet om de wachttijden zoveel mogelijk te beperken.  

De werkzaamheden door ProRail betreffen onderhoud aan wissels, perrons, bekabeling en bovenleidingen van het spoor in Boxtel.  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven