Volledig scherm
Vrouwe Justitia © ANP XTRA

Vijf jaar cel voor twee mannen uit Heeze na vechtpartij

DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft twee mannen uit Heeze (24 en 31 jaar) veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijf jaar. De verdachten sloegen en schopten een andere man bijna dood.

De verdachten waren afgelopen februari op bezoek bij een vriend in Heeze. Daar was ook nog een andere man aanwezig. Er ontstond ruzie, omdat die man de woning niet zou willen verlaten. Beide verdachten sloegen hem vervolgens meerdere keren met hun vuisten in het gezicht en schopten tegen zijn hoofd. Het slachtoffer liep schedelbreuken en vele breuken in zijn gezicht op. Volgens een deskundige was het letsel levensbedreigend.

Zwijgrecht

Bij de politie beriepen de verdachten zich op hun zwijgrecht. Tijdens de behandeling van hun zaak in de rechtbank, ontkenden ze de man te hebben mishandeld en wezen ze de bewoner van de woning aan als de dader. Die man zou volgens het tweetal levensgevaarlijk zijn en in psychotische toestand hebben gehandeld. ,,Wij zijn bang van hem en niet zo'n klein beetje ook." De rechtbank gelooft dit niet en gelooft de bewoner wel. Die wees de twee verdachten aan als daders. De officier van justitie eiste twee weken geleden zes jaar tegen beide mannen.

Schadevergoeding

De rechtbank weegt mee dat de verdachten het slachtoffer levensgevaarlijk verwondden. Dat hij de mishandeling heeft overleefd is niet aan de verdachten te danken. De twee Heezenaren moeten het slachtoffer een schadevergoeding betalen van in totaal ruim 10.000 euro. Daarnaast moet de 31-jarige verdachte eerder voorwaardelijk opgelegde celstraffen van een en twee weken nu alsnog uitzitten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven