Volledig scherm
Onder andere deze flitspaal op de Marconilaan is verwijderd. Er komt volgens het OM geen nieuwe voor in de plaats. © Google Streetview

Vijf verwijderde flitspalen in Eindhoven keren niet terug

EINDHOVEN - Op vijf plaatsen in Eindhoven zijn de afgelopen maanden op last van het Openbaar Ministerie flitspalen weggehaald.

Volgens een woordvoerster van het OM komen er geen nieuwe exemplaren voor in de plaats. 

Eén van de palen, vlak voor de rotonde op de Marconilaan/Boschdijk, werd verwijderd op verzoek van de gemeente zelf. De flitser die jaarlijks goed was voor vele duizenden boetes, zorgde net als de eerder verwijderde flitspaal op de Beukenlaan voor een verwarrende situatie. Anders dan op de gehele rondweg, geldt er een maximumsnelheid van 50 in plaats van 70. 

In 2014 scoorde deze flitser een recordaantal snelheidsboetes. De kleine 11.000 bekeuringen werden door justitie geseponeerd toen bleek dat het bord met de aanduiding ‘50'  veel te dicht op de flitspaal stond. Ook na de verplaatsing van het bord bleef sprake van een verwarrende situatie, aldus de gemeente die er bij het OM op aandrong om de flitser te verwijderen. 

Berenkuil

Behalve op deze plek heeft het OM ook flitspalen weggehaald op de kruising Boschdijk/Pastoor Petersstraat; op de Eisenhowerlaan, vlak voor de Berenkuil en op de Dorgelolaan voor dezelfde rotonde op de Berenkuil. Ook verdween er een flitser op de Fellenoord ter hoogte van de kruising met de Boschdijk. 

Volgens het OM komen er vooralsnog geen flitspalen op deze locaties terug. Deels omdat enkele palen verouderd zijn of omdat er een eind is gekomen aan de vooraf vastgelegde termijn. De verwijdering van deze vijf palen geeft ruimte voor eventuele andere locaties, aldus de woordvoerster. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8694 stemmen