Koks van restaurant The Roast Club achter The Green Egg in hun keuken..
Volledig scherm
PREMIUM
Koks van restaurant The Roast Club achter The Green Egg in hun keuken.. © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijnen

Vijver met horecapersoneel staat ook in Eindhoven bijna droog: restaurants moeten creatief zijn

EINDHOVEN - Op zoek naar een baan in de horeca? Op de website Indeed staan alleen in Eindhoven al 447 vacatures open. Van de Stadsbrouwerij tot Subway en van Holiday Inn tot Dunkin’ Donuts. Overal wordt personeel gezocht.

In de keuken en in de bediening maar ook aan leidinggevende mensen is een groot tekort. Dat merkt ook Ruud Bakker, voorzitter van de Eindhovense afdeling van Horeca Nederland. ,,Het is voor steeds meer horecazaken een grote uitdaging om het rooster rond te krijgen.” Uitzonderingen zijn er ook. Bij The Roast Club aan de Kleine Berg in Eindhoven werken inmiddels zes koks. ,,Die kwamen zichzelf aanbieden”, vertelt mede-eigenaar Tom van Brussel.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven