De Wielewaal, het gigantische voormalige Philips-landgoed in Eindhoven, staat inmiddels negentien maanden te koop. Eigenaar Marc Brouwers zegt in totaal zo'n 25 serieuze internationale gegadigden te hebben gehad voor het landgoed met 142 hectare grond en wooncomplex met 42 kamers. Brouwers: ,,Uiteindelijk zijn vijf partijen uitgekozen en met één daarvan proberen we er nu uit te komen."
Volledig scherm
PREMIUM
De Wielewaal, het gigantische voormalige Philips-landgoed in Eindhoven, staat inmiddels negentien maanden te koop. Eigenaar Marc Brouwers zegt in totaal zo'n 25 serieuze internationale gegadigden te hebben gehad voor het landgoed met 142 hectare grond en wooncomplex met 42 kamers. Brouwers: ,,Uiteindelijk zijn vijf partijen uitgekozen en met één daarvan proberen we er nu uit te komen." © Jurriaan Balke

Villa-verkoop in Zuidoost-Brabant
vergt lange adem

EINDHOVEN/HELMOND - Nergens in Nederland staan kapitale optrekjes langer te koop dan in deze regio. Een huis van meer dan een miljoen euro wordt in Zuidoost-Brabant gemiddeld meer dan tweeënhalf jaar te koop aangeboden. 

Het geld klotst in de regio tegen de plinten, de economie draait als een trein maar de verkoop van dure huizen blijft opmerkelijk genoeg achter. En hoe: in Zuidoost-Brabant staan kapitale villa's dubbel zo lang in de verkoop als gemiddeld. Met een looptijd van 31 maanden spant deze regio de kroon. Dat speelt kopers van huizen van meer dan een miljoen euro in de hand. Gemiddeld weten zij iets meer dan een vijfde van de prijs af te kletsen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven