Volledig scherm
© Bert Jansen

Vluchten naar Italië vanaf Eindhoven Airport gaan gewoon door, ondanks coronavirus

EINDHOVEN - Vliegmaatschappijen Transavia en Ryanair blijven vooralsnog gewoon doorvliegen op Italië, ook vanaf Eindhoven Airport, zo laten de maatschappijen desgevraagd weten. 

Vanwege de explosieve uitbraak van het coronavirus in Noord-Italië kondigde het ministerie van Buitenlandse Zaken maandagavond een negatief reisadvies af voor de regio Lombardije en de provincie Padua. Voor Transavia en Ryanair is dat vooralsnog geen reden om vluchten daarheen te schrappen. 

‘Geen aanleiding’

‘Op basis van de huidige informatie is er op dit moment geen aanleiding om vluchten van Transavia richting Italië op te schorten’, meldt een woordvoerster. ‘We blijven de richtlijnen nauwlettend volgen en zullen op basis daarvan besluiten nemen.’

Ook Ryanair laat weten dat het negatief reisadvies vooralsnog geen gevolgen heeft voor de vluchten op Italië. 

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven