Volledig scherm
Drukte op de N2 en A2 ter hoogte van Anthony Fokkerweg © Fotomeulenhof/Bert Jansen

VNO-NCW Eindhoven: 5 miljoen voor bereikbaarheid is teleurstellend

EINDHOVEN - Eindhoven vroeg 105 miljoen euro om verkeersproblemen op de randweg ten noordwesten van de stad op te lossen, maar kreeg slechts de belofte van een nieuw onderzoek. Een teleurstellend resultaat, volgens Ronald Slaats, voorzitter van de Eindhovense tak van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

,,Wij investeren als bedrijfsleven volop, terwijl de overheid de bereikbaarheid van de regio blijkbaar niet serieus neemt”, schrijft Slaats in een persbericht. Hij reageert daarmee op de uitkomsten van de zogenoemde Meerjarenplanning Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT), die vrijdag bekend werd.

In die MIRT maken de overheid en provincies gezamenlijk afspraken over onder meer infrastructuur. Naast het beloofde onderzoek komt vanuit Den Haag en Den Bosch een bedrag van 5 miljoen euro voor maatregelen om de doorstroming te bevorderen op de A2 en de N2 (de randweg).

Teleurstellende investering

Een teleurstellende investering, volgens Slaats: ,,Willen wij als ondernemers blijven ondernemen in de Brainport, dan moet er nu iets gebeuren. De vraag die blijft hangen: Wanneer gaan we uitvoeren in plaats van onderzoeken?”

De Brabantse verkeersgedeputeerde Christophe van der Maat (VVD) liet vrijdag via zijn woordvoerder al weten dat een link tussen de gevraagde 105 en beloofde 5 miljoen wat hem betreft niet terecht is. De 105 miljoen euro die Eindhoven wil hebben maakt nu onderdeel uit van besprekingen die volgend jaar plaatsvinden over het verdelen van het geld voor nieuwe wegen.

  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven